El-Emin

Allah’ın, Resulünün ve Aşık kullarının selamı ve bereketi üzerinize olsun Ey Hane Halkı.

Ortada bir emanet var:

”Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah, onunla (bununla) size ne güzel öğüt veriyor. Ve muhakkak ki Allah, en iyi işiten ve en iyi görendir.” Nisa Suresi 58. Ayet

Peki yine soruyorum Peygamber efendimizin, Daha Resul olmadan ve Olduktan sonra ki en büyük özelliklerinden birisi neydi?

”El – Emin” olması değil midir!

Bakın nasılda Kuran-ı Kerim le örtüşüyor. Daha Resul bile olmadan, Kuran-ı Kerim’le aynı şekilde yaşamış bir Peygamber olmasını göremiyor musunuz?

Bizlerinde buradan; Yav Yüce Allah bizlere bir Ayette anlatmış Emanetlere sahip çıkın demiş. Üstüne Ayetini (Kelamını) gene kendi Ayeti ile açıklamış.Bakmış biz hala göremiyoruz, yetmemiş Bakın Peygamberiniz bile bir Ayeti nasıl hayatına koymuş yaşamış size örnek olsun demiş. Peygamberler göndermiş.

Kuran-ı Kerim bir Rehberdir, Kul’un Nasıl bir yaşam sürmesi gerektiğini anlatır. Biz daha Kul olamadan Allah’ın kelamında ki derin mana ve izleri nasıl anlayalım. Peygamberimiz ise bu Rehberin zahiri, batıni her şeyini ortaya sermiş örnek bir insandır. Gerek Sözleri, Gerek Hal ve Hareketleri ile.

Ama bunu görebilecek, anlayabilecek; Dimağı, gözü, akılı, vücudu, ruhu biz kullanmıyoruz.

”Nûn vel kalemi ve mâ yesturûn” Kalem Suresi 1. Ayet (Nûn. Kaleme ve satır satır yazdıklarına andolsun!)

Bize bir Nûn düşer gayrı. Selam ile.

Hatem-i Veli

Yorum Bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *